Boek direct bestellen?

Aankondiging boeklancering 13 september 2018 - woensdag 15 augustus 2018

Direct het boek bestellen?
 
Hottie Wiersma - schrijfster, fotograaf én migrainepatiënt - lanceert op donderdag 13 september om 17.00 haar boek en tentoonstelling Twee gezichten. De impact van migraine, in boekhandel Voorhoeve te Hilversum. Wiersma hoopt dat haar werk leidt tot meer begrip voor de chronische neurologische aandoening waar twee miljoen Nederlanders mee kampen, zodat zij makkelijker om hulp en aanpassingen vragen en meer levenskwaliteit ervaren.

In het boek met ultrakorte verhalen vertellen patiënten over de impact van de ziekte op hun leven. Omdat migrainepatiënten vaak niemand zien wanneer zij het meest lijden, besloot Wiersma hen juist op die momenten te fotograferen. Deze ‘zieke’ portretten worden vergezeld door foto’s waarop de patiënt zich goed voelt. Het contrast is schrijnend.

Tijdens de boekpresentatie op 13 september wordt Hottie Wiersma geïnterviewd. Tevens zal zij een verhaal uit het boek voordragen en het eerste exemplaar uitreiken aan dokter Hans Carpay, neuroloog en voorzitter van de medische staf van het Ter Gooi Ziekenhuis. Hij is als onderzoeker verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum en is secretaris van de Nederlandse Hoofdpijn Vereniging.

De tentoonstelling zal na de lancering een tour maken langs verschillende hoofdpijncentra in Nederland en kan worden gehuurd voor exposities. (Aanvragen via info@tweegezichten.nl).

Wiersma (1973) is van huis uit orthopedagoog, maar werd door haar ziekte volledig arbeidsongeschikt verklaard. Om uiting te geven aan haar gevoel en als afleiding is ze met schrijven begonnen.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam 0 + zeven = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >